Pamukkale

Pamukkale

Pamukkale, Denizli şehrinde Büyük Menderes havzasının içinde bulunan antik bir şehir kalıntısıdır.

Antik çağlarda adı Hierapolis olan bu kutsal şehrin kalesi günümüzde Denizli’nin Ecirli Köyü’nün yakınlarında bulunuyor. Bu antik şehrin başlıca kalıntıları ise Antik Havuz, Antik Tiyatro, Arkeoloji Müzesidir.

Pamukkale traverterlerinin hemen üst tarafında bulunan M.Ö. 2.yüzyıldan kalma bu Antik Havuz, Kleopatra Havuzu olarak biliniyor ve UNESCO koruması altında bulunuyor. Ziyaretçiler antik çağlardan kalma bu havuza girip yüzebiliyorlar

Buraya 5-10 km mesafede Laodikya antik kenti bulunuyor ve yine 5 km ilerisinde uluslararası bir termal merkez olan Karahayıt vardır. Burada da beş yıldızlı termal oteller ve kaplıcalar misafirlerine şifa vermek için bekliyor.

Pamukkale adı, kireçli suların çökmesi ile meydana gelen adeta pamuğa benzeyen bembeyaz taşlarından gelmektedir. Bu özelliği ile Pamukkale, dünyaca bilinen yerli ve yabancı turistlerin oldukça ilgisini çeken turistik bir yerdir.

Pamukkale kaynak sularının kirecinden oluşan bir tepedir ve Türkiye’nin en tanınmış doğa harikasıdır.

Uzunluğu 2700 metre yüksekliği ise 169 metredir. Bu doğal güzelliğinin yanı sıra, Pamukkale ilkçağlarda önemli bir şehir olan Hierapolis şehrinin kalıntılarıyla da tarihi bir öneme de sahiptir.

Ayrıca Pamukkale’de öldürücü bir takım gazların yayıldığı Şaron Mağarası da çok ünlü bir yerdir.